IMG_8834

艾爺:就係那個可能大家係各大媒體見過,但又上到去無開門懶有性格的cafe X studio的主持人,現時行走江湖的title係:懂操作相機的咖啡師。

 

艾爺趁復活節假期去遊山玩水,今次選華山。

呢幾日香港人的復活節假期剛好夾在強國的清明同五一長假中間,所以強國景點人流不多,最適合去一些平時多人到插針唔入的名山大川。

唔好講咁多,馬上睇相。

image-2 P1200703﹣2 P1200726﹣2 P1200735

我地係選西峰索道上,行晒東峰南峰,最後北峰落山,全程約3小時。老實講,少D腳骨力都唔掂,但真係好值得去睇,上到山頂直情好似睇緊一幅幅水墨畫咁,靚到嘩嘩聲。

拍攝貼士,

千祈唔好以為見大霧視野不清而放棄上山,因為上到山頂絕對係另一景像,而且有D霧更顯詩意呢。

仲有,當咁寬闊的名川風景就係眼前,呢個時候,iphone的全景拍攝功能絕對係必需品。

Screen Shot 2013-09-30 at 1.31.04 PM

Other Links

觀。其變

新年影多d相喇喂

桂林山水甲天下,桂林人潮逼逼吓!

DocuPregnancy

真係有商機喎